Kredietverstrekkers

Voor kredietverstrekkers is het beheersen en beperken van risico's een essentiële factor voor succes. Het vermogen om nauwkeurig de kredietwaardigheid van potentiële klanten te beoordelen, speelt hierbij een cruciale rol. Invers biedt kredietverstrekkers de juiste informatie om hun scorecards te verrijken, waardoor het maken van geïnformeerde beslissingen bij het verstrekken van kredieten efficiënter en effectiever wordt.

Ondernemers écht helpen

Midden- en kleinbedrijven (MKB) staan vaak voor de uitdaging om extra financiering te verkrijgen, vooral voor investeringen of als werkkapitaal om groei te ondersteunen tijdens het wachten op betalingen. Traditionele financieringsmethoden via banken en andere financiële instellingen zijn meestal tijdrovend, duur, en belastend vanwege complexe administratieve procedures. Dit vormt een significant obstakel voor MKB-bedrijven die snel moeten handelen in een dynamische markt. De noodzaak voor efficiëntere financieringsoplossingen is duidelijk, waarbij de zoektocht naar alternatieve methoden om kapitaal te verkrijgen steeds urgenter wordt.

PSD2 maakt snelle en efficiënte financiële dienstverlening mogelijk door directe toegang tot financiële data van klanten, wat een snellere besluitvorming over kredietaanvragen faciliteert. Deze directe toegang zorgt voor een aanzienlijke verkorting van de wachttijd voor kredietgoedkeuring, wat cruciaal is voor bedrijven die dringend investeringen moeten doen. Door de implementatie van PSD2 kunnen ondernemers snel de zekerheid krijgen die ze nodig hebben om te investeren en te groeien.

Door inzicht te verkrijgen in de financiële situatie van de klant kunnen kredietverstrekkers flexibele betalingsregelingen aanbieden die beter aansluiten bij de financiële mogelijkheden van de klant. Dit kan variëren van maand tot maand, afhankelijk van de inkomsten en uitgaven. Dergelijke aanpassingsvermogen en klantgerichte service versterken de relatie tussen ondernemers en financiële dienstverleners, en dragen bij aan een duurzame groei van het MKB.

Begin direct met PSD2

Door het gebruik van PSD2 maakt u niet alleen uw eigen werk makkelijk, maar creëert u ook meerwaarde voor uw klant en zijn/haar klantreis.

Er zijn verschillende manieren om samen te werken. Indien nodig kunnen wij zelfs partners aanhaken om ervoor te zorgen dat u de koppeling krijgt die voor u het beste werkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden en kansen voor uw bedrijf? Laat een van onze experts met u meedenken. In een vrijblijvende demo kunnen we laten zien hoe PSD2 in zijn werk gaat en wat het u kan brengen.

Demo aanvragen